Jos Schipper

Geschiedenis

Ik ben opgegroeid in de mooie bosrijke weelderige omgeving Baarn (prov. Utrecht). Na een sportieve jeugd met voetbal, atletiek en zwemmen kwam ik door vrienden in aanraking met het fietsen. Met wilskracht en karakter heb ik het tot profwielrenner weten te brengen. Begonnen als nieuweling bij de jeugd (club Tempo te Soest) en vervolgens als amateur.
Tot ik de overstap heb gemaakt naar het professionele beroeps rijden. (helemaal gek van de wielersport). Leuk om even te vertellen dat de wielerkenners in die tijd dachten dat het ook meteen mijn laatste stuiptrekking was. Maar, ik had niets te verliezen hahaha.

In 1974 ben ik aan het profavontuur begonnen bij de zeer bescheiden formatie Orman Sharp in Bilthoven. Ja, ja, ja de stuiptrekking heeft 11 jaar geduurd oei, oei, oei. Ik heb in 7 verschillende ploegen gereden en altijd was ik toch wel beschermd zo niet, dan als kopman.

Met mijn eigen ideeën en fietsinzicht, eigenlijk als vrijbuiter en een beetje tegendraads, maar wel iemand die de koers kon lezen en een race spectaculair wilde maken. Aanvallen!

En dat was voor mij, mijn beleving van het koersen. Niet altijd gewaardeerd maar altijd met respect. Niets mooiers dan van je hobby je beroep maken in de sport. En dat altijd op zijn Jossss als een zoutzak op de fiets maar wel met resultaat.

Zie nu de andere kant van mij, met mijn lieftallige vrouw Aréke die in de Badplaats Domburg op Walcheren twee Bed & Breakfasten te weten De Lijsterhof en De Dorsvloer bestiert en de gasten een prettig en aangenaam verblijf bezorgt. En Jos die daarin een steentje bijdraagt om de gasten de mogelijkheid te bieden met de wielersport kennis te laten maken in de vorm van avonturen op de fiets door het mooie Zeeuwse landschap die hij op zijn eigenwijze manier zal proberen over te brengen en altijd onder het genot van een lach! Maar ook vele tips van zijn rijke geschiedenis van de wielersport door de jaren heen zal vertellen.